Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balsamos
balsamos:

balsamós kal., -a, -ur balsamoj. / pës. balsamósem.

Të ngjashme:
balsamoj:

balsam/ój kal., -óva, -úar 1. lyej me balsam a me lëndë tjetër një të vdekur ose një kafshë a shpend të ngordhur që të mos prishet. 2. fig. i zbut dhembjen dikujt, e ngushëlloj. / pës. balsamóhem.

balsamtë:

balsámtë (i, e) mb. që përmban balsam; që ka vetitë e balsamit: erë e balsamtë.

balsamues:

balsamúes,-i m. sh. -(it) ai që balsamon.

balsamim:

balsamím,-i m. veprimi sipas foljes.

balsamosje:

balsamósj/e,-a f. balsamim.