Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balsamare
balsamare:

balsamár/e,-ja f. sh. -e(t) vjet. enë e vogël balte për balsam a për erëra të mira.

Të ngjashme:
pallamare:

pallamár/e,-ja f. sh. -e(t) dorezë prej druri, në të cilën futen katër gishtat e dorës së majtë, që të mos vriten nga drapri kur korrim.

balsamuar:

balsamúar (i, e) që është balsamuar.

ballamar:

ballamár,-i m. sh. -ë(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në port, cimë.

balsamtë:

balsámtë (i, e) mb. që përmban balsam; që ka vetitë e balsamit: erë e balsamtë.