Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balosh
balosh:

balósh,-e mb., edhe si em., balash1.

Të ngjashme:
balash:

balásh,-e mb., edhe si em. 1. që ka balë të bardhë në ballë, balosh; laraman: ka balash; / fig. mospërf. laraman, i përzier. 2. shar. i paturp, i pacipë.

ballosh:

ballósh,-e mb., edhe si em., ballëgjerë.

baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

balos:

balós kal., -a, -ur 1. i vë dikujt një balë; njollos. 2. fig. turpëroj, i vë njollë.

babush:

babúsh,-i m. fëm. përk. baba; gjysh.