Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balltuke
balltuke:

balltúk/e,-ja f.sh. -e(t) sëpatë a shat me teh të gjerë.

Të ngjashme:
balluke:

ballúk/e,-ja f. sh. -e(t) tufë flokësh që bie mbi ballë; kryes. sh. flokët e ballit; flokë: preu balluket; ka lënë balluke.

balltje:

bálltj/e,-a f. sh -e(t) sëpatë e madhe me qafë të gjatë; latë.

baltuk:

baltúk,-u m. sh. -ë(t) zool. peshk i vogël si shojza, me mustaqe, që rri në ujëra të ëmbla e me baltë.

balluk:

ballúk,-u m. sh. -ë(t) balli i samarit.

balthukë:

balthúk/ë,-a f. sh. -a(t) bot. shkurre e madhe, me gjethe gjatoshe e me lule të verdha me erë të keqe.