Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballok
ballok:

ballók,-u m. shtegu i ballit.

Të ngjashme:
baltok:

baltók,-u m. sh. -ë(t) copë e pjekur balte, që vihet si këmbje nën tepsi; / rrotull balte që i vihet boshtit të qerthullit.

ballor:

ballór,-e mb. 1. anat. që lidhet me ballin, i ballit: kocka ballore. 2. që ndodhet në radhët e para a në ballë: faqja ballore e ndërtesës. 3. që bëhet ballë për ballë; që bëhet në ballë të gjerë: mësymje ballore.

balluk:

ballúk,-u m. sh. -ë(t) balli i samarit.

ballor:

ballór,-i m. sh. -ë(t) 1. kocka e ballit. 2. fig. pjesa më e zgjedhur, ajka, balli.

balok:

balók,-e mb., edhe si em., i balë.