Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ballkanologji
ballkanologji:

ballkanologjí,-a f. fushë studimi për historinë, gjuhën e kulturën e popujve të Ballkanit.

Të ngjashme:
ballkanologjik:

ballkanologjí,-k, -ke mb. që lidhet me ballkanologjinë, i ballkanologjisë: konferencë ballkanologjike.

ballkanolog:

ballkanológ,-u m. sh. -ë(t) studiues në ballkanologji.