Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballje
ballje:

bállj/e,-a f. sh. -e(t) etnogr. rrip prej lëkure të bardhë a të zezë, që e lidhin gratë mbi ballë në shenjë zie.

Të ngjashme:
balltje:

bálltj/e,-a f. sh -e(t) sëpatë e madhe me qafë të gjatë; latë.

kallje:

kállj/e,-a f. futje.

kallje:

kállj/e,-a f. ndezje.

pallje:

pállj/e,-a f. sh. -e(t) pëllitje.

tallje:

tállj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve: e ka me tallje nuk e ka me të vërtetë, e ka me shaka; e merr me tallje nuk e merr me gjithë mend. 2. fjalë a shaka tallëse; veprim a sjellje tallëse: tallje e rëndë.