Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballishtë
ballishtë:

ballísht/ë,-a f. sh. -a(t) shpat mali e dalë përpara: duket mirë ballishta.

Të ngjashme:
baltishtë:

baltísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë që mban ujë e nuk kullon, baltak, baltësirë; baltë.

kallishtë:

kallísht/ë,-a f. sh. -a(t) kalli misri; kaçamol.

tallishtë:

tallísht/ë,-a f. sh. -a(t) arë ku ka shumë tallë; hamullore misri.

zallishtë:

zallísht/ë,-a f. sh. -a(t) breg i mbushur me zall; zallinë.

ballist:

ballíst,-i m. sh. -ë(t) hist. anëtar i Ballit Kombëtar (organizatë politike shqiptare gjatë Luftës Nacionalçlirimtare).