Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballgun
ballgun:

ballgún,-i m. sh. -ë(t) bot. shpardh.

Sinonime / Të përafërta:
shpardh
Të ngjashme:
ballgam:

ballgám,-i m. sh. -e(t) bised. këlbazë.

ballkon:

ballkón,-i m. sh. -e(t) kthinë e vogël e një ndërtese, që del jashtë murit dhe që zakonisht rrethohet me parmakë: dera e ballkonit; / teatër. dhomëzat mbi plate për shikuesit.

bollgur:

bollgúr,-i m. drithë i copëtuar trashë, që gatuhet si pilaf: mish me bollgur.

balluk:

ballúk,-u m. sh. -ë(t) balli i samarit.