Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballgam
ballgam:

ballgám,-i m. sh. -e(t) bised. këlbazë.

Sinonime / Të përafërta:
këlbazë
Të ngjashme:
sallgam:

sallgám,-i m. sh. -e(t) bot. krahin. akacie.

ballgun:

ballgún,-i m. sh. -ë(t) bot. shpardh.

bullgar:

bullgár,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Bullgarisë ose me prejardhje nga Bullgaria.

bullgar:

bullgár,-e mb. që lidhet me bullgarët a me Bullgarinë, i bullgarëve a i Bullgarisë: këngë bullgare.

balsam:

balsám,-i m. 1. bot. balç. 2. lëng me erë të mirë i disa drurëve, që përdoret në teknikë e në mjekësi. 3. fig. diçka që zbut dhembjen, ngushëllim: fjala iu bë balsam.