Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ballendritur
ballëndritur:

ballëndrítur mb. poet. 1. që i shkëlqen fytyra nga gëzimi ose nga bukuria. 2. fig. faqebardhë, ballëhapur: ballëndritura Shqipëri.