Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballelarte
ballëlartë:

ballëlártë mb. 1. ballëgjerë. 2. fig. krenar; i papërkulur.

Sinonime / Të përafërta:
ballëgjerë
krenar
Të ngjashme:
ballëlart:

ballëlárt ndajf. krenar; me ballin lart: qëndroi ballëlart.

ballëlarë:

ballëlárë mb. i ndershëm, i panjollë: i varfër, por ballëlarë.

pallëlarë:

pallëlárë mb., edhe si em., poet. që ka fituar shumë beteja, i mbuluar me lavdi.