Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballelare
ballëlarë:

ballëlárë mb. i ndershëm, i panjollë: i varfër, por ballëlarë.

Të ngjashme:
ballëlart:

ballëlárt ndajf. krenar; me ballin lart: qëndroi ballëlart.

ballëlartë:

ballëlártë mb. 1. ballëgjerë. 2. fig. krenar; i papërkulur.

pallëlarë:

pallëlárë mb., edhe si em., poet. që ka fituar shumë beteja, i mbuluar me lavdi.

ballëdalë:

ballëdálë mb., edhe si em., edhe keq., që e ka ballin të dalë; balliç.

ballëhark:

ballëhárk mb. poet. që e ka vijën e ballit të lakuar.