Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ballehark
ballëhark:

ballëhárk mb. poet. që e ka vijën e ballit të lakuar.

Të ngjashme:
ballëlarë:

ballëlárë mb. i ndershëm, i panjollë: i varfër, por ballëlarë.

ballëlart:

ballëlárt ndajf. krenar; me ballin lart: qëndroi ballëlart.