Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballegjere
ballëgjerë:

ballëgjér/ë,-i m. sh. -ë(t) zool. peshk i ujërave të ëmbla, me ballë të gjerë.

ballëgjerë:

ballëgjérë mb., edhe si em., që e ka ballin të gjerë, ballosh; ballëlartë; kund. ballëngushtë.

Sinonime / Të përafërta:
ballosh
ballëlartë
Antonime:
ballëngushtë