Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balledale
ballëdalë:

ballëdálë mb., edhe si em., edhe keq., që e ka ballin të dalë; balliç.

Sinonime / Të përafërta:
balliç
Të ngjashme:
ballëlarë:

ballëlárë mb. i ndershëm, i panjollë: i varfër, por ballëlarë.