Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballavesh
ballavesh:

ballavésh,-e mb., edhe si em., që ka ballë të madh.

Të ngjashme:
çallavesh:

çallavésh,-e mb., edhe si em., i çrregullt; shkatarraq.

pallavesh:

pallavésh,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., mospërf. 1. veshllapush. 2. fig. keq. kokëtrashë.

kalavesh:

kalavésh,-i m. sh. -ë(t) vesh a bistak rrushi; tufë qershie në një rrëfanë.