Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballanike
ballanike:

ballaník/e,-ja f. sh. -e(t) dërrasë e gjerë për të mbuluar çatinë.

ballanik:

ballaník,-u m. sh. -ë(t) balli i një ndërtese, i minierës etj.

Të ngjashme:
ballkanik:

ballkaník,-e mb. që lidhet me Ballkanin ose me vendet, popujt e shtetet e tij, i Ballkanit a i ballkanasve: Gadishulli Ballkanik; popujt ballkanikë; lufta ballkanike (hist.); gjuhësia ballkanike.

baltanik:

baltaník,-e mb. baltak.

ballnik:

ballník,-u m. sh. -ë(t) 1. balli i fuçisë. 2. vjet. pjesa e përkrenares që mbronte ballin. 3. fundi i baqthit.