Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës ballaballe
ballaballë:

ballabállë (ballabállas) ndajf. ballë për ballë; përballë: i doli ballaballas.

Të ngjashme:
kallaballëk:

kallaballëk,-u m. bised. shumicë njerëzish; turmë: bëhemi kallaballëk bëhemi shumë veta.