Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballaballë
ballaballë:

ballabállë (ballabállas) ndajf. ballë për ballë; përballë: i doli ballaballas.

Sinonime / Të përafërta:
përballë
Të ngjashme:
kallaballëk:

kallaballëk,-u m. bised. shumicë njerëzish; turmë: bëhemi kallaballëk bëhemi shumë veta.