Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ballëndritur
ballëndritur:

ballëndrítur mb. poet. 1. që i shkëlqen fytyra nga gëzimi ose nga bukuria. 2. fig. faqebardhë, ballëhapur: ballëndritura Shqipëri.

Sinonime / Të përafërta:
faqebardhë
ballëhapur