Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balistike
balistik:

balistík,-e mb. spec. që lidhet me balistikën, i balistikës; që lëviz sipas ligjeve të balistikës: raketë balistike.

balistikë:

balistík/ë,-a f. mek. shkenca për ligjet e lëvizjes së predhave.

Të ngjashme:
baliskë:

balísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. lulja e ballit: e qëlloi në baliskë.