Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baliske
baliskë:

balísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. lulja e ballit: e qëlloi në baliskë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
Të ngjashme:
balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

balluke:

ballúk/e,-ja f. sh. -e(t) tufë flokësh që bie mbi ballë; kryes. sh. flokët e ballit; flokë: preu balluket; ka lënë balluke.

baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

balosje:

balósj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

batisje:

batísj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.