Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baliskë
baliskë:

balísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. lulja e ballit: e qëlloi në baliskë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
Të ngjashme:
balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

balistikë:

balistík/ë,-a f. mek. shkenca për ligjet e lëvizjes së predhave.

balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.

lariskë:

larísk,-ë mb., edhe si em., i larmë në trup, me lara të vogla: gjel larisk; lopë (dhi) lariskë.

ballkë:

bállk/ë,-a f. sh. -a(t) kumbull me kokrra të gjata e të kuqërreme.