Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balishe
balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
Të ngjashme:
baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

baliskë:

balísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. lulja e ballit: e qëlloi në baliskë.

balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.

barishte:

barísht/e,-ja f. sh. -e(t) bimë barishtore; perime e blertë: barishte deti leshterik; supë me barishte.

mafishe:

mafísh/e,-ja f. sh. -e(t) ëmbëlsirë e gufuar, e gatuar me të bardhën e vezës e me sherbet dhe e pjekur në furrë.