Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balishë
balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
Të ngjashme:
baliskë:

balísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. lulja e ballit: e qëlloi në baliskë.

balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.

baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

balash:

balásh,-e mb., edhe si em. 1. që ka balë të bardhë në ballë, balosh; laraman: ka balash; / fig. mospërf. laraman, i përzier. 2. shar. i paturp, i pacipë.

balosh:

balósh,-e mb., edhe si em., balash1.