Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baldose
baldosë:

baldós/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kafshë gjitare mishngrënëse, me trup të vogël e me qime të murrme, që e bën strofkën në dhe; dosëbalë, vjedhull.

Sinonime / Të përafërta:
dosëbalë
Të ngjashme:
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

ballosh:

ballósh,-e mb., edhe si em., ballëgjerë.

baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

ballore:

ballór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lesë që vihet përpara a në fund të shtratit të qerres për të mbajtur ngarkesën: ballore kallamash. 2. balli i shtëpisë, i djepit etj. 3. etnogr. ballcë.

balosem:

balósem vetv. e balos. / pës. balósem.