Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bakllava
bakllava:

bakllavá,-ja f. sh. -(të) ëmbëlsirë me petë, me arra etj., që piqet e përvëlohet me sherbet; një copë nga kjo ëmbëlsirë: s’bëhet bakllava me miell thekre (fj. u.).