Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bakerishte
bakërishte:

bakërísht/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) bakëre; copëra bakri ose mbeturina bakëresh.

Të ngjashme:
barishte:

barísht/e,-ja f. sh. -e(t) bimë barishtore; perime e blertë: barishte deti leshterik; supë me barishte.

bokërishtë:

bokërísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me boka.

lakërishtë:

lakërísht/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. kopsht a arë e mbjellë me lakra. 2. sh. lakra, lakrurina.

lakërishtë:

lakërísht/ë,-aII f. sh. -a(t) bot. barishte ujëse, me kërcell të gjatë, me lule të bardha dhe me gjethe të gjera.

çamërishte:

çamërísht/e,-ja f. e folmja çame.