Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bakallek
bakallëk:

bakallë/k,-ku m. kryes. sh. -qe(t) vjet. sendet që shiste bakalli; puna e bakallit.

Të ngjashme:
baballëk:

baballëk,-e mb., edhe si em., bised. i shtruar, shpirtmirë e i patëkeq; babaxhan: njeri baballëk.

çakalle:

çakáll/e,-ja f. sh. -e(t) 1. copëz dërrase mbi gurin e mullirit, që, duke u përplasur ritmikisht në një gropëz të gurit, rregullon rënien e kokrrave të drithit nga koshi në mokër; trakzë. 2. fig. keq. njeri llafazan.

çakalle:

çakáll/e,-ja f. sh. -e(t).

bakall:

bak/áll,-álli m. sh. -énj(të) dhe -áj(të) vjet. shitës ushqimesh e sendesh të vogla shtëpiake: defter bakalli (keq.) regjistër i shkarravitur, i vjetër e i fëlliqur: letër bakalli (keq.) shkresë a letër e keqe, e shkarravitur dhe e zhubravitur.

batallës:

batállës,-e mb., edhe si em., bised. që rri pa punë, që sillet kot.