Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bakëros
bakëros:

bakërós kal., -a, -ur i nxjerr kallajin një ene bakri, e cila zë kripë helmuese.

Të ngjashme:
bakëroj:

bakër/ój kal., -óva, -úar 1. tek. vesh me një shtresë të hollë bakri me anë të elektrolizës. 2. fig. varfëroj krejt: e bakëroi shtëpinë.

bakëror:

bakërór,-e mb. gjeol. që përmban bakër; / kim. i bakërt: tretësirë bakërore.

barros:

barrós kal., -a, -ur bised. i vë një barrë; e rëndoj shumë.

baros:

barós kal., -a, -ur spërkat me bar (pemët etj.). / pës. baróset v. III.

bakërore:

bakërór/e,-ja f.sh. -e(t) enë bakri.