Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bakërore
bakërore:

bakërór/e,-ja f.sh. -e(t) enë bakri.

bakëror:

bakërór,-e mb. gjeol. që përmban bakër; / kim. i bakërt: tretësirë bakërore.

Të ngjashme:
barkësore:

barkësór/e,-ja f. sh. -e(t) shtresë e bërë a e mbushur me bar: shtroi një barkësore.

bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.

bakërohem:

bakëróhem vetv. fig. varfërohem. / pës. bakëróhet v. III.

bakërosem:

bakërósem vetv. 1. vetv. v. III e bakëros. 2. helmohem me gjellë nga ena me kripë bakri. / pës. bakëróset v. III.