Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajukë
bajukë:

bajúk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. shpend uji si bajza, me sqep të gjelbër e me lafshë të bardhë.

Të ngjashme:
bazukë:

bazúk/ë,-a f. sh. -a(t) usht. armë zjarri kundërtanke, me një grykë të gjerë, që ushtari e mbështet në sup.

kajuke:

kajúk/e,-ja f. sh. -e(t) veshje e sipërme prej zhguni për burra; jakuce.

ballkë:

bállk/ë,-a f. sh. -a(t) kumbull me kokrra të gjata e të kuqërreme.

barakë:

barák/ë,-a f. sh. -a(t) ndërtesë e thjeshtë, zakonisht prej dërrasash, që shërben si fjetore, si depo etj.

bashkë:

báshk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. gjithë leshi që qethet nga një dele, pa u shprishur: dhjetë bashka. 2. fig. diçka e bardhë, e fryrë dhe e butë: bashka resh.