Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajraktar
bajraktar:

bajraktár,-i m. sh. -ë(t) 1. vjet. flamurtar; / etnogr. krushku i parë ose ai që mban bajrakun e dasmës. 2. hist. kreu i bajrakut: kullat e bajraktarit. 3. keq. njeri i ashpër e mendjemadh, që i pëlqen të sundojë e të urdhërojë; ai që drejton me metoda të vjetruara e patriarkale.

Sinonime / Të përafërta:
flamurtar
Të ngjashme:
bajrakas:

bajrákas ndajf. flamuras: luajnë bajrakas.