Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajgush
bajgush:

bajgúsh,-i m. sh. -ë(t) zool. brumbull.

Sinonime / Të përafërta:
brumbull
Të ngjashme:
bejkush:

bejkúsh,-i m. sh. -ë(t) bejk.

babush:

babúsh,-i m. fëm. përk. baba; gjysh.

bajgos:

bajgós jokal. dhe kal. v. III, -i, -ur bën bajga; fëlliq a fëlliqet me bajga.

lagush:

lagúsh,-i m. shtresë gjethesh të kalbura: lagush pylli; u hedh lagush luleve.