Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajgos
bajgos:

bajgós jokal. dhe kal. v. III, -i, -ur bën bajga; fëlliq a fëlliqet me bajga.

Të ngjashme:
bajgon:

bajg/ón jokal. dhe kal. v. III, -ói, -úar bajgos.

bajgan:

bajgán,-e mb., edhe si em., i ndotur me bajga; i pistë.

bajgush:

bajgúsh,-i m. sh. -ë(t) zool. brumbull.

bajloz:

bajlóz,-i m. sh. -ë(t) 1. vjet. ambasador. 2. mit. vigan që vinte nga deti e bënte të këqija (në legjendat e rapsoditë popullore shqiptare): bajlozi i zi.

baltos:

baltós kal., -a, -ur 1. përbalt. 2. ngjesh me këmbë dheun e njomë dhe e bëj baltë.