Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajgon
bajgon:

bajg/ón jokal. dhe kal. v. III, -ói, -úar bajgos.

Të ngjashme:
bajgan:

bajgán,-e mb., edhe si em., i ndotur me bajga; i pistë.

bajgos:

bajgós jokal. dhe kal. v. III, -i, -ur bën bajga; fëlliq a fëlliqet me bajga.

bajloz:

bajlóz,-i m. sh. -ë(t) 1. vjet. ambasador. 2. mit. vigan që vinte nga deti e bënte të këqija (në legjendat e rapsoditë popullore shqiptare): bajlozi i zi.

najlon:

najlón,-i m. lëndë sintetike që nxirret nga rrëshirat; fije shumë të qëndrueshme që bëhen prej saj; pëlhurë e endur me fije të tilla: fije najloni; perde najloni.

pajton:

pajtón,-i m. sh. -ë(t) karrocë e vogël për udhëtime të shkurtra zakonisht brenda qytetit.