Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bajgë
bajgë:

bájg/ë,-a f. sh. -a(t) 1. jashtëqitja e kafshëve të mëdha: gardh i lyer me bajga. 2. thjesht. shar. njeri i ndyrë e i pavlerë.

Të ngjashme:
bajzë:

bájz/ë,-a f. sh. -a(t) zool. rosë e egër me trup të vogël, me sqep e me bark të bardhë, që rron buzë ujërave; balushë.

gajgë:

gájgë mb., edhe si em. f., me lëvozhgë të hollë; kund. gungës: arrë gajgë.

tajgë:

tájg/ë,-a f. sh. -a(t) gjeogr. brez pyjesh të dendura me drurë halorë, që shtrihet poshtë zonës së tundrës.

bagë:

bág/ë,-a f. veter. çalë.

bajat:

baját,-e mb. bised. 1. i ndenjur, i ndiçëm; kund. i proshkët, i freskët: gjellë bajate. 2. fig. që i ka dalë boja e është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë; i pavlerë: njeri bajat; shpifje bajate.