Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bahetar
bahetar:

bahetár,-i m. sh. -ë(t) hobetar.

Të ngjashme:
gazetar:

gazetár,-i m. sh. -ë(t) ai që shkruan e redakton artikuj për shtypin ose përgatit e drejton emisione të ndryshme në radio a në televizion.

kafetar:

kafetár,-i m. sh. -ë(t) kafexhi.

lahutar:

lahutár,-i m. sh. -ë(t) ai që i bie lahutës.

mahitar:

mahitár,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., krahin. ai që bën mahi; shpotitës.

nazetar:

nazetár,-e (nazetór,-e) mb. nazeqar.