Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bacilmbartes
bacilmbartës:

bacilmbártës,-e mb., edhe si em., mjek., veter. që ka ose që mbart bacile: bacilmbartës i kolerës.