Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babush
babush:

babúsh,-i m. fëm. përk. baba; gjysh.

Sinonime / Të përafërta:
baba
gjysh
Të ngjashme:
rabush:

rabúsh,-i m. sh. -ë(t) 1. edhe si mb., karabush. 2. vjet. çetele.

babushe:

babúsh,-e, -ja f. sh. -e(t) grua trime, zemërgjerë dhe e dashur.

babune:

babún/e,-ia f. sh. -e(t) karroqe.

bajgush:

bajgúsh,-i m. sh. -ë(t) zool. brumbull.

balash:

balásh,-e mb., edhe si em. 1. që ka balë të bardhë në ballë, balosh; laraman: ka balash; / fig. mospërf. laraman, i përzier. 2. shar. i paturp, i pacipë.