Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babune
babune:

babún/e,-ia f. sh. -e(t) karroqe.

Të ngjashme:
babush:

babúsh,-i m. fëm. përk. baba; gjysh.

banane:

banán/e,-ia f. sh. -e(t) bot. pemë e vendeve të nxehta, që bën fruta si trangull, me lëkurë të verdhë kur piqen e me tul të ëmbël; fruti i saj: ngjyrë bananeje; republika e bananeve (libr. përç.) vend a shtet shumë i dobët ekonomikisht e ushtarakisht, pa prestigj, vasal i një fuqie tjetër.

barbun:

barbú/n,-ni m. sh. -nj(të) zool. peshk i vogël me luspa të kuqërreme.

kabuni:

kabuní,-a f. sh. -(të) gjell. ëmbëlsirë me oriz si pilaf, me sheqer të djegur, me rrsh të thatë etj.

babushe:

babúsh,-e, -ja f. sh. -e(t) grua trime, zemërgjerë dhe e dashur.