Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babezi
babëzi:

babëzí,-a f. 1. grykësi e madhe, pangopësi; lakmi e pashuar: i ka hyrë babëzia. 2. zi e madhe, mjerim.

Sinonime / Të përafërta:
pangopësi
mjerim
Të ngjashme:
barazi:

barazí,-a f. sh. -(të) të qenët i barabartë me një tjetër; gjendje e barabartë a e drejtë për të qenë i barabartë me një tjetër; kund. pabarazi: barazi shoqërore; barazia para ligjit.

bateri:

baterí,-a f. sh. -(të) 1. usht. njësi artilerie prej disa togash: bateri kundërajrore. 2. fig. goditje a sulme të përqendruara: bateri kritikash. 3. fiz. grup i lidhur pilash, akumulatorësh a kondensatorësh: radio me bateri.

faqezi:

faqe/zí,-zézë mb., edhe si em., që bën të këqija e turpe; i pacipë; i poshtër: e mashtroi faqeziu.

pabesi:

pabesí,-a f. sh. -(të) të qenët i pabesë; mungesë besnikërie; veprim i pabesë: ia punoi me pabesi.

babi:

bábi m. fëm. përk. baba.