Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babazot
babazot:

babazót,-i m. gjysh; plaku i shtëpisë.

Sinonime / Të përafërta:
gjysh
Të ngjashme:
barazoj:

baraz/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar e bëj të barabartë me një tjetër; e vlerësoj njësoj: barazuan në minutën e fundit (të ndeshjes); barazoj buxhetin (fin.).