Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babaxhan
babaxhan:

babaxhán,-e mb., edhe si em., bised. 1. shpirtmirë, i çiltër e i dashur; i thjeshtë: fytyrë babaxhani. 2. i zoti e guximtar.

Sinonime / Të përafërta:
shpirtmirë