Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babamadh
babamadh:

babamádh,-i m. gjyshi nga ana e babait.

Të ngjashme:
barkmadh:

barkmádh,-e mb., edhe si em. 1. me barkun të madh, barkalec, barkashor. 2. keq. grykës, i pangopur; që pasurohet në kurriz të të tjerëve.

belamadh:

belamádh,-e mb., edhe si em., bised. që të nxjerr belara; si mallk. që belara!: njeri belamadh; erdhi belamadhi.