Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babëziar
babëziar:

babëziár,-e mb., edhe si em., bised. i babëzitur.

Të ngjashme:
babëzitur:

babëzítur (i, e) mb. që është babëzitur: hante si i babëzitur.

babëzi:

babëzí,-a f. 1. grykësi e madhe, pangopësi; lakmi e pashuar: i ka hyrë babëzia. 2. zi e madhe, mjerim.