Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës babëlok
babëlok:

babëlók,-u m. sh. -ë(t) bised. 1. babai, gjyshi a dikush tjetër (kur i drejtohemi me dashuri, me përkëdheli ose me dashamirësi): eh, or babëlok! 2. edhe si mb., njeri i zoti e guximtar, babaxhan.

Sinonime / Të përafërta:
babai
babaxhan
Të ngjashme:
babëloke:

babëlók,-e, -ja f. sh. -e(t).

ballok:

ballók,-u m. shtegu i ballit.

balok:

balók,-e mb., edhe si em., i balë.