Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brthanz
Të ngjashme:
bërthanëz:

bërthánëz,-a f. sh. -a(t) bot. thanukël.

bythanë:

bythán/ë,-a f. sh. -a(t) filiz në rrënjët e një druri: bythanë fiku.