Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bështajë
bështajë:

bështáj/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me dushk të imët.

Të ngjashme:
bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.

imshtajë:

imshtáj/ë,-a (imtáj/ë,-a) f. kryes. sh. -a(t) degë të holla drurësh, krënde; imshtë, korije.

bishtojë:

bishtój,-ë, -a f. sh. -a(t).

bëltajë:

bëltájë,-a f. sh. -a(t) farat dhe cipa në zemrën e kungullit a të pjeprit.